CHOPININ KÄYNTIKORTTI, PUOLA

Koskisen toimitti vanerit Puolan kansalliskirjastossa 25.9.–11.11.2010 järjestettyyn näyttelyyn, jossa oli esillä maailman laajin kokoelma Fryderyc (Frédéric) Chopinin alkuperäisiä käsikirjoituksia.

Koskisen OyReferencesOhutvaneri ja viilutOhutviiluvaneritChopinin käyntikortti, Puola

Chopinin käyntikortti, Puola


 

Puolan kansalliskirjastossa oli 25.9.–11.11.2010 järjestetyssä näyttelyssä esillä maailman laajin kokoelma Fryderyc (Frédéric) Chopinin alkuperäisiä käsikirjoituksia. Näyttelyn teemoina olivat Chopinin inspiraation lähteet, luomisprosessi sekä hänen käyttämänsä eri sävellysmuodot. Kokonaisvaltaista näyttelykokemusta ryydittivät harvinaisten käsikirjoitusten ohella interaktiiviset sovellukset ja audionäytteet.

Boris Kudličkan ja WWAA-ryhmän suunnitteleman esillepanon tavoitteena oli viedä vierailijat toiseen todellisuuteen, säveltäjän abstraktiin maailmaan, jossa hänen musiikkinsa ja jäljittelemätön tyylinsä opastaa vierailijoita läpi näyttelyn. Abstrakti esillepano kuljetti yleisön toisiaan seuraavien näyttelyhuoneiden läpi ja toimi oppaana Chopinin luomisprosessiin. Alun kaoottiset, sotkuiset yksittäiset vanerinauhat, jotka kuvaavat toisiinsa sekoittuvia melodioita, nivoutuvat improvisoinnin kautta yhteen, selkiävät ja muodostavat lopulta täydellisen teoksen – yhdeksänmetrisen karyatidien salin täyttävän soljuvan muodon. Ohuet vanerinauhat ja niiden taivuttamiseen vaadittava tekniikka muistuttavat soittimen valmistamista sekä musiikkiteoksen kirjoittamista.

Näyttelyn vanerit toimitti Koskisen. Koskisen työsti vanerit valmiiksi ja valvoi niiden asennusta. Näyttelyyn käytettiin Koskisen 5 mm paksua KoskiPly-koivuvaneria. Näyttelyyn käytettiin kaikkiaan yli 700 metriä 40 mm leveää vaneria.

Valinta osui KoskiPly-vaneriin, koska se on näyttävä ja sitä voi taivuttaa eri muotoihin. Näyttelyn järjestäjä Puolan kansalliskirjasto sekä arkkitehdit ja somistajat olivat erittäin tyytyväisiä lopputulokseen.

Koskisen - web decoration
Koskisen - web decoration

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tuoreimmat puualan uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

TULE MEILLE TÖIHIN

Tule Koskiselle tekemään töitä puun ammattilaisten kanssa!

Katso avoimet työpaikat

Single-type_reference.php

Ylös