HONKASUON PUUKERROSTALO, HELSINKI

Koskisen puu- ja kattoelementtitoimitukset Helsingin Honkasuon puukerrostaloon sujuivat jo rutiinilla.

KoskisenReferencesSeinäelementit ja kattoratkaisutKattoratkaisutHonkasuon puukerrostalo, Helsinki, 2017

Honkasuon uudet puukerrostalot ovat osa puutalojen kaupunkikylää


 

Ensimmäiset puukerrostalot uuteen Honkasuon puutalojen kaupunkikylään Helsingissä valmistuivat alkuvuodesta 2017.

Koskisen taloteollisuus toimitti Rakennusliike Reposen rakentamiin neljään puukerrostaloon Helsingin Honkasuolle puiset ulko- ja väliseinät sekä kattoristikoihin pohjautuvat kattoelementit. Tilaajina puukerrostaloissa olivat TA-asumisoikeus Oy sekä Suomen Vuokrakodit Oy. Arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto Vuorelma Arkkitehdit Oy, Mika Ukkonen.

Toimituksen laajuus oli Koskisen talotehtaalle mittava, ja piti tuotannon kiireisenä kahdessa vuorossa usean kuukauden ajan. Puisia ulko- ja väliseinäelementtejä lähti tehtaalta työmaalle yhteensä 15 556 m² ja lisäksi kattoelementtejä toimitettiin 82 kpl eli reilu 3 600 m². Viimeiset puuelementit toimitettiin ja asennettiin elokuussa.

– Puukerrostalotyömaa on etenemistahdiltaan n. 3 – 4 kk nopeampi kuin vastaava betonityömaa. Sitä mukaan, kun elementtejä on asennettu, voidaan työskentely aloittaa myös rakennuksen sisällä ja näin ollen eri työvaiheet kulkevat rakennuksessa samanaikaisesti, kertoo Rakennusliike Reposen Honkasuolla vastaavana työnjohtajana toimiva Matti Mäkitalo.

Rakennusaikana puukerrostalon työmaa suojataan säältä erillisellä sääsuojalla, mikä päästiin poistamaan heti kattoelementtien asennuksen jälkeen.

Pienen hiilijalanjäljen puukerrostaloja

Nyt valmistuneiden puukerrostalojen hiilijalanjälki on pieni, ja talot ovat hyvin energiatehokkaita. Taloissa hyödynnetään uusiutuvaa energiaa, sillä osa kiinteistösähköstä tuotetaan aurinkopaneeleilla.

Energiakulutuslaskelmien mukaan Honkasuon puukerrostalojen suunnitteluratkaisut täyttävät VTT:n passiivitalovaatimukset. Suomalaisen passiivitalon kriteerit etelärannikolla ovat:

  • lämmitysenergiantarve ≤ 20 kWh/(m²a)
  • kokonaisprimäärienergiantarve ≤ 130 kWh/(m²a)
  • ilmavuotoluku n50 ≤ 0.6 1/h

Honkasuon puukerrostalot ovat osa isompaa projektia, jossa Honkasuon entinen metsä- ja niittyalue muuttuu 2020-luvun puoliväliin mennessä vehreäksi 2 000 asukkaan puutalojen kaupunkikyläksi. Tässä vaiheessa uusia puukerrostaloja nousi Honkasuolle yhteensä neljä kappaletta, sekä näiden lisäksi kaksi rivitaloa. Uusissa puukerrostaloissa on yhteensä 116 asuntoa ja 5 915 asm².

Lisätietoa uudesta Honkasuon asuinalueesta löydät täältä.

 

Videot Honkasuon puukerrostalosta

Koskisen - web decoration
Koskisen - web decoration

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tuoreimmat puualan uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

TULE MEILLE TÖIHIN

Tule Koskiselle tekemään töitä puun ammattilaisten kanssa!

Katso avoimet työpaikat

Single-type_reference.php

Ylös