JAANUS ORGUSAAR, VIRO

Jaanus Orgusaarin designvalaisimet ovat saaneet inspiraationsa luonnosta ja tuovat esiin suomalaisen koivun kaunista ulkonäköä.

Koskisen OyReferencesOhutvaneri ja viilutOhutviiluvaneritJaanus Orgusaar, Viro

Luonnon inspiroimat designvalaisimet


 

Jaanus Orgusaar on suunnittelija, joka sukeltaa suoraan luonnon alkulähteille; hänen töidensä suurin inspiraatio on luonnon oma geometria, mikä tekee hänen töistään yksilöllisiä. Orgusaarin tavaramerkki on kolmiulotteisten kohteiden luominen kaksiulotteisesta materiaalista kekseliäiden muotojen avulla. Intohimoisena kokeilijana tunnettu Orgusaar leikkii rakenteilla, ja lopputuloksena syntyy yllättävää muotoilua ja arkkitehtuurisia tuotteita.

Töissään Orgusaar käyttää lähes yksinomaan vaneria, koska se sopii materiaalina parhaiten 3D-muotojen luomiseen. Lisäksi hän pitää koivuvanerin laadusta ja puun lämpimästä ulkonäöstä. Orgusaar kehitti työskentelytapansa jo työskennellessään vaate- ja kenkäsuunnittelija ja sittemmin siitä on tullut hänen tavaramerkkinsä: Luoda oivaltavia rakenteita ja leikkauksia, joita voi taivuttaa ja yhdistää veistokselliseen muotoon.

– Ohutviiluvanerin paras ominaisuus on vahvuus ja joustavuus eli hyvä taivutuslujuus, sanoo Orgusaar.

Orgusaar päätyi käyttämään KoskiPly-ohutviiluvaneria töissään ja lampuissaan, koska materiaali ohut, mutta vahva ja taivutusta kestävä sekä tunnelmaltaan lämmin. Lisäksi arkkeihin leikattu ohutviiluvaneri mahdollistaa modernit tekniset rakenteet ja CNC-työstön, minkä ansiosta materiaali tulee hyödynnettyä tehokkaasti.

– Toimistomme tekee yhteistyötä Koskisen kanssa, koska arvostamme tuotteiden korkeaa laatua ja luonnon läsnäoloa tuotteissa. Lisäksi ohutviiluvaneri on vahvaa ja kestävää. Testattuamme eri paksuuksia huomasimme, että 1,5 mm:n vahvuinen koivuvaneri sopi täydellisesti tähän muotoiluun. Se on tarpeeksi vahva kestämään valaisimen oman painon taipumatta, kertoo Orgusaar.

Jos haluat tietää lisää yrityksestä ja sen valmistamista puutuotteista, vieraile heidän nettisivuillaan.

Koskisen - web decoration
Koskisen - web decoration

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tuoreimmat puualan uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

TULE MEILLE TÖIHIN

Tule Koskiselle tekemään töitä puun ammattilaisten kanssa!

Katso avoimet työpaikat

Single-type_reference.php

Ylös