KUNINKAANTAMMEN PUUKERROSTALO NÄYTTÄÄ KOSKISEN OLEVAN EDELLÄKÄVIJÄ PUURAKENTAMISESSA

Kuninkaantammeen Taidemaalarinkadulle on noussut Koskisen taloteollisuuden toimittama 58 asunnon ja 3 114 asuinneliön puukerrostalo. Puukerrostalossa on runsaasti hyötyjä kuten hyvä sisäilma, akustisuus ja hyvä ääneneristävyys.

KoskisenReferencesSeinäelementit ja kattoratkaisutSeinäelementitKuninkaantammen puukerrostalo, Helsinki, 2018

Kuninkaantammen puukerrostalo näyttää Koskisen olevan edelläkävijä puurakentamisessa


 

Rakennusliike Reposen tekninen johtaja Hannu Saari on tyytyväinen Koskisen toimittamiin puisiin ulkoseinä-, väliseinä- ja yläpohjaelementteihin, joista rakennettiin Kuninkaantammen puukerrostalo Helsingin uudelle asuinalueelle.

“Koskisen on etunenässä puukerrostalorakentamisen prosessiymmärryksen kehityksessä. Heillä on ymmärrys rakennusalasta ja ovat siinä valovuoden edellä, vaikka paljon siinäkin on vielä tekemistä”, Saari sanoo.

Koskisen Taloteollisuuden tekninen johtaja Harri Moilanen näkee puukerrostalot kasvavana bisneksenä, jossa kasvua on ollut näkyvissä viimeiset seitsemän vuotta. Omaa kehitystä on tehty kasvun tueksi ja Koskisen tyyppipuukerrostalo sisältää seinien ja kattoelementtien lisäksi nyt myös välipohjat sekä komponenttituotteita kuten portaat, liimapuurakenteet ja parvekkeet. Koskisen tarjoaa puukerrostalot myös suunniteltuina ja asennettuina.

“Koskisella puukerrostalokonsepti on paketoitu uusiksi, jolloin se on huomattu erityisesti pk-sektorin rakennusliikkeissä.”

Puukerrostalossa on hiljaista asua ja työskennellä

Puukerrostalossa on Moilasen mukaan esimerkiksi hyvä ääneneristävyys. Reposen Saari komppaa Moilasta toteamalla, että valmis huoneisto tuntuu akustisesti miellyttävältä. “Siellä ei ole kovia pintoja missään.” Moilanen ja Saari kehuvat myös kuin yhdestä suusta puukerrostalon ympäristöystävällisyyttä. “Tässä faktat puhuvat puolestaan”, Saari alleviivaa.

“Kenttävaiheessa meidän työntekijäpuoli tekee mielellään puukerrostalossa töitä, sillä siellä työnteko on hiljaisempaa. Työvaiheisiin ei kuulu piikkausta tai proppausta eikä siellä myöskään ole hienoa, leijailevaa pölyä. Nämä ovat ihan työterveydellisiä ja työtehoon vaikuttavia asioita”, Saari kiittelee.

Puukerrostalorakentamisessa on myös työvaiheita nopeuttavia tekijöitä. “Ulkoseinät on tehty mahdollisimman valmiiksi asti tehtaassa ikkuna-asennuksia ja pellityksiä myöten, ja väliseinät tulevat elementteinä. Tällöin saamme rahallisesti ulosmitattua hyödyt, kun toteutusvaihe on jopa kolmanneksen lyhyempi. Runkovaiheessa asennettavat partikkelit ovat myös suurempia kuin betonitalossa”, Saari jatkaa.

Koskisen Taloteollisuuden toimitti Kuninkaantammen puukerrostaloa varten 3 704,8 m² ulkoseinäelementtejä, 2 584,1 m² väliseinäelementtejä ja 1 134,6 m² yläpohjaelementtejä.

Videot Kuninkaantammen puukerrostalosta

Koskisen - web decoration
Koskisen - web decoration

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tuoreimmat puualan uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

TULE MEILLE TÖIHIN

Tule Koskiselle tekemään töitä puun ammattilaisten kanssa!

Katso avoimet työpaikat

Single-type_reference.php

Ylös