PELTONEN SKI, SUOMI

Aidosti kotimaisten, Heinolan tehtaalla valmistettavien suksien uniikki rakenne kätkee sisälleen Koskisen ohutviiluvaneria ja tarhakuivattua sahatavaraa.

Koskisen OyReferencesSahatavara ja -jalosteetSahatavaraPeltonen Ski, Suomi

Peltonen Ski, Suomi


 

Peltosen suksilla on pitkä ja maineikas historia.

Lupaavan nuoren hiihtäjän, Toivo Peltosen Hartolassa vuonna 1945 perustama Peltonen on kasvanut vajaassa seitsemässä vuosikymmenessä yhden miehen yrityksestä yli 40 hengen kansainvälisesti arvostetuksi suksivalmistajaksi.

Entisaikoina käsityönä ja yhdestä puusta veistettyjä Peltosen suksia tehdään nykyisin koneellisesti, patentoidulla valmistustekniikalla. Höyhenenkeveiden vaahtojen ja uusien raaka-aineiden markkinoilletulosta huolimatta puu on pitänyt sitkeästi pintansa suksen runkorakenteessa.

– Käyttämämme puuraaka-aine tulee meille Koskiselta määrämittaan sahattuina, valmiina ja kuivattuina aihioina. Uuteen tehtaaseen emme rakentaneet enää omaa kuivuria, joten Koskisen hoitaa myös kuivauksen puolestamme. Raakapuun lisäksi käytämme suksiemme kennorakenteessa Koskisen Hirvensalmen tehtaalta tulevaa ohutviiluvaneria, Peltosen suksitehtaan tuotantopäällikkö Jarmo Pilli kertoo.

Lopputuotteessa Koskisen puuraaka-aineet päätyvät kotimaan lisäksi ympäri maailmaa, sillä Suomen lisäksi Peltosen suksia viedään 22 maahaan ympäri maailmaa.

– Toimitusajoista olemme tarkkoja, sillä jos jokin raaka-aine puuttuu, koko tuotantolinja seisoo. Koskisen kanssa toimituksen ovat pelanneet hyvin ja lisää tavaraa tulee tarvittaessa lyhyelläkin varoitusajalla, Jarmo Pilli toteaa.

Kuntoilijoiden latusuksien runko on pääosin puuta, joka on työstettävyytensä ansiosta loistava materiaali suksen rungoksi. Luistelusuksissa puuta ei sen sijaan enää juurikaan käytetä. Suksen runko muodostuu kevyestä kennorakenteesta ja sen reunat ovat muutaman millimetrin paksuista ohutviiluvaneria.

Lisätietoa yrityksestä: www.peltonenski.fi

Koskisen - web decoration
Koskisen - web decoration

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tuoreimmat puualan uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

TULE MEILLE TÖIHIN

Tule Koskiselle tekemään töitä puun ammattilaisten kanssa!

Katso avoimet työpaikat

Single-type_reference.php

Ylös