DESIGNVALAISIMIA KOSKISEN OHUTVIILUVANERISTA

Kahden lupaavan suomalaisen naismuotoilijan suunnittelemat Vuono- ja O-lamput valmistettiin erittäin ohuesta ja taipuisasta, suomalaisesta ohutviiluvanerista.

Koskisen OyReferencesOhutvaneri ja viilutOhutviiluvaneritVuono- ja O-valaisin, Suomi

Designvalaisimia Koskisen ohutviiluvanerista


 

Helsingin 2016 Habitare -huonekalustemessuilla nuorten suunnittelijoiden kuratoidussa Talentshop-näyttelyssä esillä oli kahden lupaavan nuoren naismuotoilijan töitä. Hanna-Kaarina Heikkilä ja Anni Pitkäjärvi esittelivät messuilla uuden, yhdessä suunnittelemansa Vuono-valaisimen, jossa he testasivat onnistuneesti ohutta ja taipuisaa KoskiFlexiä.

Lisäksi Pitkäjärvi esitteli viime keväänä Milanon nuorten suunnittelijoiden tapahtumassa Salone Satellitessa esillä olleen O-valaisimen, joka on valmistettu samaisesta taipuisasta ohutviiluvanerista.

Materiaalina erittäin ohut ja taipuisa koivuvaneri oli suunnittelijoille täysin uusi ja kiinnostava haaste. Parivaljakko testasi ohutviiluvanereita erilaisten muototutkielmien ja detaljien avulla. Materiaalin erinomainen taipuisuus mahdollisti orgaanisen ja kevyen muodon.

Materiaalin erinomainen taipuisuus mahdollisti orgaanisen ja kevyen muodon.

– Valaisinta kehiteltäessä huomasimme materiaalille luonnollisia ominaisuuksia, jotka täytyi huomioida detaljeja suunniteltaessa. Hyvin pelkistetty ja japanilaishenkinen valaisin voidaan kuljettaa hyvin ohuessa paketissa. Se saa lopullisen lennokkaan muotonsa taivutettaessa tukirakenteeseen, kertovat suunnittelijat Pitkäjärvi ja Heikkilä.

Sekä Vuono- että O-valaisin on suunniteltu julkisiin tiloihin, mutta ne soveltuvat erinomaisesti myös koteihin. Vuono valaisee epäsuorasti heijastamalla valon vaaleasta koivupinnasta sisäkattoon, ja O-valaisin antaa tunnelmallista valoa alaspäin kahden vanerikiekon välistä. Vuono-valaisimessa on käytetty 0,6 mm paksua ohutviiluvaneria ja O-valaisimessa 0,8 mm ohutviiluvaneria.

Suunnitelmissa on laajentaa Vuonosta kokonainen tuoteperhe, johon kuuluvat pöytä- ja jalkalamppu sekä löytää Vuono-sarjalle sopiva valmistaja.

Lisätietoa Anni Pitkäjärvestä ja Hanna-Kaarina Heikkilästä sekä heidän yhteisestä suunnitteluyrityksestään Studio Finnasta.

 

Koskisen - web decoration
Koskisen - web decoration

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tuoreimmat puualan uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

TULE MEILLE TÖIHIN

Tule Koskiselle tekemään töitä puun ammattilaisten kanssa!

Katso avoimet työpaikat

Single-type_reference.php

Ylös